ACTIVITAT 4ª: GASTRONOMIA
les nostres receptes
ESCOLA
|
POBLACIÓ
|
COMARCA
|
PRIMER PLAT: Cargols amb Ceba
|
||
INGREDIENTS
-3kg de cargols nets.
- 2 cebes grosses
- 1 cabeça d' alls
- Farigola, fonoll, romaní, llorer, pebre negre, sal, 1 bixo picant.
SOFREGIT:
- Oli d' oliva
- 1kg de cebes petites
- 2 cebes grosses tallades
-1/2kg de tomàquets madurs ratllats.
- 1 pebrot vermell picat.
- 1 cabeça d' alls.
- Juliver, sal, pebre negre , bitxo picant.
PICADA
- 100 gr. d' ametlles
- 2 grans d'a ll
- julivert.
|
PROCÉS D’ELABORACIÓ
1.- Posem els cargols a la cassola amb els ingredients en cru. Fem bullir 3/4h.
2.- Fem bullir les cebes amb aigua i sal durant 10 min.
3.- Posem en una cassola 2 cebes, la cabeça d' alls , el pebrot vermell . Tot ben picat.
4.- Quan la ceba sigui cuita, afegim le xoriço picadet , el bitxo, la sal, pebre negre i el tomàquet ratllat.
5.- Un cop escorreguts els cargols els afegim a la cassola amb les cebes etites i ho remenem. Deixem uns minuts perquè agafin els sabors.
6.- Els cobrim d' aigua i els deixem coure 1/2h.
7.- Després afegim la picada i els deixem una estona més.
|
SEGON PLAT:Sípia amb pèsols
| ||
INGREDIENTS
- Sípia
- Pèsols
- 1 tomàquet
- Ceba
- 1 cabeça d' alls
- got de vi blanc
- llesca de pa
- sopa de peix
- ametlles torrades
- julivert, oli i sal
|
PROCÉS D’ELABORACIÓ
1.- Tallem la sípia a trossos.
2.- Posem a escalfar l' oli en una cassola i quan estigui calent daurem la sípia i la ceba.
3.- Després afegim un got de vi blanc, 2 alls, ametlles, julivert i una llesca de pa.
4.- A continuació afegim el fumet ( peix) i deixem coure 20 minuts .
5.- Per últim hi afegim els pèsols i els deixem 5 minuts.
| |
POSTRES:Masnovina
| ||
INGREDIENTS
- Pa de pessic
Crema catalana:
- Llet
- 3 o 4 rovells d' ou.
- sucre
- canyella
- Gelatina de poma
- Brandi
|
PROCÉS D’ELABORACIÓ
1.- Agafar els 3 o 4 rovells d' ou i barrejar amb el sucre.
2.- Posem a bullir la llet amb la canyella.
3.- Quan bulli afegim els rovells amb el sucre i deixar espessir.
4.- Agafem el pa de pessic i enrotllem amb la crema catalana.
5.- Afegim crema per sobre i una mica de sucre.
6.- Cremem el sucre.
7.- Afegim la gelatina de poma.
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada