diumenge, 11 de març del 2018

Sagrada Família. Activitat 4 : Gastronomia


ACTIVITAT 4ª: GASTRONOMIA  

les nostres receptes

ESCOLA
POBLACIÓ
COMARCA
 SAGRADA FAMÍLIA
 EL MASNOU
MARESMA 

PRIMER PLAT: Cargols amb Ceba

INGREDIENTS

-3kg de cargols nets.
- 2 cebes grosses
- 1 cabeça d' alls
- Farigola, fonoll, romaní, llorer, pebre negre, sal, 1 bixo picant.

SOFREGIT:

- Oli d' oliva
- 1kg de cebes petites
- 2 cebes grosses tallades
-1/2kg de tomàquets madurs ratllats.
- 1 pebrot vermell picat.
- 1 cabeça d' alls.
- Juliver, sal, pebre negre , bitxo picant.

PICADA

- 100 gr. d' ametlles
- 2 grans d'a ll
- julivert.











PROCÉS D’ELABORACIÓ


1.- Posem els cargols a la cassola  amb els ingredients en  cru. Fem bullir 3/4h.

2.- Fem bullir les cebes amb aigua i sal durant 10 min.

3.- Posem en una cassola 2 cebes, la cabeça d' alls , el pebrot vermell . Tot ben picat.

4.- Quan la ceba sigui cuita, afegim le xoriço picadet , el bitxo, la sal, pebre negre i el tomàquet ratllat.

5.- Un cop escorreguts els cargols els afegim a la cassola amb les cebes etites i ho remenem. Deixem uns minuts perquè agafin els sabors.

6.- Els cobrim d' aigua i els deixem coure 1/2h.

7.- Després afegim la picada i els deixem una estona més.







SEGON PLAT:Sípia amb pèsols

INGREDIENTS

- Sípia
- Pèsols
- 1 tomàquet
- Ceba
- 1 cabeça d' alls
- got de vi blanc
- llesca de pa
- sopa de peix
- ametlles torrades
- julivert, oli i sal









PROCÉS D’ELABORACIÓ

1.- Tallem la sípia a trossos.

2.- Posem a escalfar l' oli en una cassola i quan estigui calent daurem la sípia i la ceba.

3.- Després afegim un got de vi blanc, 2 alls, ametlles, julivert i una llesca de pa.

4.- A continuació afegim el fumet (  peix)  i deixem coure 20 minuts .

5.- Per últim hi afegim els pèsols i els deixem 5 minuts. 



POSTRES:Masnovina

INGREDIENTS

- Pa de pessic

Crema catalana:
- Llet
- 3 o 4 rovells d' ou.
- sucre
- canyella

- Gelatina de poma
- Brandi









PROCÉS D’ELABORACIÓ

1.- Agafar els 3 o 4 rovells d' ou i barrejar amb el sucre.

2.- Posem a bullir la llet amb la canyella.

3.- Quan bulli afegim els rovells amb el sucre i deixar espessir.

4.- Agafem el pa de pessic i enrotllem amb la crema catalana.

5.- Afegim crema per sobre i una mica de sucre.

6.- Cremem el sucre.

7.- Afegim la gelatina de poma.


   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada