dimarts, 10 d’abril del 2018

RECEPTES PER LLEPAR-SE'N ELS DITS!- Sant Ramon Nonat

ESCOLA
POBLACIÓ
COMARCA
SANT RAMON NONAT
BARCELONA
BARCELONÈS

PRIMER PLAT: TORRADES AMB ESCALIVADA I ANXOVES (per a 4 persones)

INGREDIENTS
– 2 pebrots vermells
– 2 albergínies
 4 llesques de pa de pagès
– Oli i sal
– Anxoves






PROCÉS D’ELABORACIÓ
  1. Torrem els pebrots i les albergínies al forn.
  2. Una vegada es refredin, les pelem i ho tallem en tires.
  3. Ho amanim tot amb oli i sal.
  4. Torrem les llesques de pa de pagès a la graella del forn.
  5. Posarem la escalivada damunt cada llesca i ho tornarem a enfornar uns minuts.
  6. Traurem les torrades del forn i hi col·locarem una o dues anxova al damunt.
Resultat d'imatges de torrades amb escalivada i anxoves

SEGON PLAT: BACALLÀ A LA LLAUNA (per a 4 persones)

INGREDIENTS
- 4 talls de morro de bacallà dessalat - 600 g mongetes del ganxet cuites
- 1 tassa de salsa de tomàquet
- 4 grans d’all
- 1 got de vi blanc
- oli d’oliva
- julivert
- sal
- pebre vermell i pebre negre








PROCÉS D’ELABORACIÓ
  1. Enfarinem el bacallà i el fregim en una paella amb oli.
  2. Quan el tenim daurat, el posem en una safata que vagi al forn. Als costats hi posem les mongetes cuites.
  3. Amb el mateix oli de fregir el bacallà, fregirem els alls tallats a làmines.
  4. Retirarem la paella del foc i hi posarem el pebre vermell i el negre, remenant amb energia, i després afegirem el got de vi.
  5. Tornarem la paella al foc uns segons més perquè s’evapori una mica l’alcohol.  
  6. Tirarem la barreja per sobre del bacallà i les mongetes.
  7. Acabarem el plat amb una mica de julivert trinxat.
  8. Posarem la plata al forn a 200°, preescalfat uns minuts, fins que faci xup-xup.

Resultat d'imatges de bacalla a la llauna

POSTRES: PETS DE MONJA

INGREDIENTS
- 5 ous
- 300 g. de sucre
- Pell de llimona ratllada
- 200 g. de farina
- Mantega


PROCÉS D’ELABORACIÓ
  1. Bateu els ous amb el sucre fins que quedin d'un color blanquinós.
  2. Afegiu-hi la ratlladura de llimona i la farina, i barregeu-ho.
  3. Poseu la massa en un bol i aneu-ne fent pilonets.
  4. Unteu la placa del forn amb mantega o cobriu-la amb paper d'estrassa (perquè no s’enganxi la massa a la placa!).
  5. Poseu-ho al forn a 180° fins que les pastes s’assequin i es daurin una mica.
Resultat d'imatges de pets de monja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada