ESCOLA
|
POBLACIÓ
|
COMARCA
|
SANT RAMON NONAT
|
BARCELONA
|
BARCELONÈS
|
PRIMER PLAT: TORRADES
AMB ESCALIVADA I ANXOVES (per a 4 persones)
|
INGREDIENTS
– 2 pebrots vermells
– 2 albergínies
– 4 llesques de pa de pagès
– Oli i sal
– Anxoves
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
- Torrem els pebrots i les albergínies
al forn.
- Una vegada es refredin, les pelem i
ho tallem en tires.
- Ho amanim tot amb oli i sal.
- Torrem les llesques de pa de pagès a
la graella del forn.
- Posarem la escalivada damunt cada llesca
i ho tornarem a enfornar uns minuts.
- Traurem les torrades del forn i hi
col·locarem una o dues anxova al damunt.
|
|
SEGON PLAT:
BACALLÀ A LA LLAUNA (per a 4 persones)
|
INGREDIENTS
- 4
talls de morro de bacallà dessalat - 600 g mongetes del ganxet cuites
- 1 tassa de salsa de tomàquet
- 4 grans d’all
- 1 got de vi blanc
- oli d’oliva
-
julivert
- sal
- pebre
vermell i pebre negre
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
- Enfarinem el bacallà i el fregim
en una paella amb oli.
- Quan el tenim daurat, el posem en
una safata que vagi al forn. Als costats hi posem les mongetes
cuites.
- Amb el mateix oli de fregir el
bacallà, fregirem els alls tallats a làmines.
- Retirarem la paella del foc i hi
posarem el pebre vermell i el negre, remenant amb energia, i després
afegirem el got de vi.
- Tornarem la paella al foc uns
segons més perquè s’evapori una mica l’alcohol.
- Tirarem la barreja per sobre del
bacallà i les mongetes.
- Acabarem el plat amb una mica de
julivert trinxat.
- Posarem la plata al forn a 200°,
preescalfat uns minuts, fins que faci xup-xup.
|
|
POSTRES: PETS
DE MONJA
|
INGREDIENTS
- 5 ous
- 300 g. de sucre
- Pell de llimona ratllada
- 200 g. de farina
- Mantega
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
- Bateu els ous amb el sucre fins que
quedin d'un color blanquinós.
- Afegiu-hi la ratlladura de llimona i
la farina, i barregeu-ho.
- Poseu la massa en un bol i aneu-ne
fent pilonets.
- Unteu la placa del forn amb mantega
o cobriu-la amb paper d'estrassa (perquè no s’enganxi la massa a la
placa!).
- Poseu-ho al forn a 180° fins que les
pastes s’assequin i es daurin una mica.
|
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada